Kunstrovers_in_Universiteits_museum

SETUP organiseert De Digitale Kunstroof in Utrecht

Ooit een uitgeprinte Rietveld stoel gezien? Geluisterd naar een draaiorgel van plastic? Of een trein gestolen uit het Spoorwegmuseum?

Kom zelf 3D printen tijdens de Do-It-Yourself tentoonstelling van SETUP: de Digitale Kunstroof! van 18 juli tot 18 augustus.

Kunst roven? Doe het zelf!
In samenwerking met de zeven grootste musea van Utrecht organiseert SETUP een 3D Do-It-Yourself expositie in Leidsche Rijn, genaamd De Digitale Kunstroof. Deze zomer worden in tentoonstellingspaviljoen ‘Het Gebouw’ diverse 3D-geprinte kopieën van Utrechtse kunstwerken getoond. Een stoomtrein uit het Spoorwegmuseum, een spelend draaiorgel uit Museum Speelklok en blinkende euro’s uit het Geldmuseum; alles 3D ingescand en uitgeprint. Kom kijken naar wat de 3D printer met kunst kan doen!

Met 3D-technologie is kunst stelen gemakkelijker dan ooit. SETUP daagt daarom iedereen uit om een favoriet kunstwerk uit een Utrechts museum in te scannen en uit te printen. Het enige wat je hoeft te doen, is de app downloaden voor je smartphone. Kom naar de tentoonstelling dan zorgt SETUP ervoor dat jouw 3D-scan ook daadwerkelijk wordt uitgeprint. Dus kom langs, bewonder en do it yourself!

SETUP roept niet zomaar op tot digitaal kunstroven. Als je objecten kunt kopieren door er een paar foto’s van te maken roept dat belangrijke vragen op over cultuur, copyright en creatieve vrijheid. Met de DIGITALE KUNSTROOF daagt SETUP je uit om een rol te spelen in die discussie.

Informatie

Op 18 juli wordt de tentoonstelling om 16.00 uur geopend door afgevaardigden van SETUP en Universiteit Utrecht, de wethouder van Leidsche Rijn en de directeur van het Centraal Museum. Daarna is DE DIGITALE KUNSTROOF nog te bezoeken tot en met 18 augustus van donderdag t/m zondag tussen 11.00 en 18.00 uur. De entree bedraagt 5 euro, een kunststof 3D print is daarbij inbegrepen.

Adres: Het Gebouw, Hogeweide 3, Utrecht (Leidsche Rijn)

Bekijk alvast de spannende preview hieronder!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *