Bolt 3D-printer

Soft launch nieuwe 3D-printer van Leapfrog

Leapfrog 3D-printers komt vandaag met een nieuwe 3D-printer: de Bolt. De soft launch van deze nieuwe 3D-printer zal tijdens Drupa 2016 in Düsseldorf plaatsvinden. De Bolt is een direct product dat is voortgekomen uit Leapfrogs’ visie en de laatste vier jaar. Met de ontwikkeling van de Bolt wil Leapfrog de grenzen van 3D-printen verleggen en een brug slaan tussen het huidige 3D-printen en de toekomst.

Om dit doel te bewerkstelligen heeft Leapfrog verschillende features aan de Bolt toegevoegd, zoals een groot bouwoppervlak. Hierdoor kunnen er meerdere onderdelen tegelijk worden geprint en ben je minder gelimiteerd in de grootte van de print. Daarnaast heeft de printer een Multi Platform, waarmee de printer via Wi-Fi op je telefoon, tablet of PC kan worden bestuurd. Je hoeft een bestand nu niet meer handmatig aan te zetten, dit kan geheel draadloos. Een andere nieuwe feature is de Dual Head. Door de Dual Head kan er een object geprint worden met verschillende materialen tegelijkertijd. Het zorgt er ook voor dat één printer hetzelfde effect geeft als twee printers en een object nu twee keer zo snel gedupliceerd kan worden. Ten slotte is de printer volledig afgesloten, hierdoor blijft de temperatuur in de Bolt ten allen tijde constant. Dit zorgt ervoor dat het geprinte object zijn vorm en kleur niet verliest tijdens het printen.

De nieuwe 3D-printer van Leapfrog tilt 3D-printen naar een hoger niveau. De Bolt is makkelijk in gebruik, waardoor ideeën tot leven komen zonder compromissen te sluiten in materiaal en complexiteit. Je hoeft geen ingewikkelde technologie leren te hanteren maar alleen te doen wat je het beste doet.