staples myeasy3d print platform

Staples lanceert MyEasy3D print platform

Als je een digitaal ontwerp hebt gemaakt of een leuk ontwerp hebt gedownload, kun je een 3D-print service gebruiken om je ontwerp tastbaar te maken. Shapeways is zo’n 3D-print service die je ontwerp in verschillende materialen kan uitprinten, bijvoorbeel nylon, roestvrijstaal of keramiek.

De kantoorartikelenwinkel Staples kondigde vorig jaar al aan dat ze een service zouden lanceren waarmee je betaalbare 3D-modellen kunt bestellen. Afgelopen maandag was het zover, Staples lanceerde “Staples MyEasy3D” waarmee je 3D-ontwerpen nu ook in papier kunt laten printen. Jawel, papier maar toch 3D.

Een digitaal ontwerp wordt als het ware in laagjes gesneden in de computer. Elk laagje wordt uit een vel papier gesneden en vervolgens op elkaar gelijmd. Nadat alle laagjes uitgesneden op elkaar gelijmd zijn, heb je dus een tastbaar model van je 3D-file. Behalve snijden, kan ieder laagje ook met kleur geprint worden, dus full color modellen zijn ook mogelijk. De modellen worden geproduceerd met de Mcor Iris printer en binnen 14 dagen thuisgestuurd. .

Staples stelt dat hun 3D-print dienst goedkoper is dan andere diensten die 3D-modellen in andere materialen aanbieden. De dienst is vooral handig voor ontwerpers om snel prototypes te produceren, maar kan ook gebruikt worden om je eigen ontwerpen door te verkopen aan anderen. Bijvoorbeeld deze Celtic Skull, die wordt aangeboden door Sarah Sehrhart.

Oscar Pakasi, Business Development Director bij Staples Printing Systems Division zegt met  deze service 3D printing toegangelijk te willen maken voor een breed publiek. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het cocept en ontwerp van de Staples MyEasy3D print service platform. “Staples MyEasy3D zal in de nabije toekomst verder uitgebreid worden met customization apps en designer support,” laat hij weten.

Bron: Mcor Technologies