Orthodontisten en tandartsen maken overstap naar digitaal

Tandartsbezoek nooit meer hetzelfde

Stratasys, een van de grootste bedrijven die hoogwaardige, industriële 3D printers op de markt brengt, wil ook kleinere orthodontisten op weg helpen met digitale middelen om accurate en op maat gemaakte modellen te leveren met veel minder handwerk dan voorheen.

Met de Stratasys Objet30 OthoDesk kunnen orthodontisten en tandheelkundigen met een kleinere desktop 3D printer precieze modellen maken, gewoon op kantoor. De 3D printer is makkelijk in gebruik en is naadloos te integreren met 3D scanning en modeling tools.

Volgens Avi Cohen, Director of Global Dental van Stratasys, kunnen we binnenkort terugkijken naar 2013 als het jaar waarin de tandheelkunde de overstap heeft gemaakt van traditionele, handmatige workflow naar een volledig digitale ontwerp-en fabricageproces.

Dus de volgende keer dat je bij de tandarts of orthodontist zit, hoef je niet meer te happen in vieze pasta, maar wordt er een digitale afdruk met een mondscanner gemaakt die direct om te zetten is in een tastbaar model. Veel aangenamer, sneller en preciezer.

“Nu meer en meer labaratoria voor tandheelkunde en orthodontie een beroep doen op 3D printen voor precisie en een verhoogde productie, zal de tandheelkundige landschap zoals we die kennen nooit meer hetzelfde zijn,” aldus Cohen.

Op de video zie je hoe makkelijk het is.

Bron: Objet
Featured foto: Chicisimo

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *