Landre

The Scan – Landré

In de wekelijkse rubriek ‘The Scan’ komen onze Ground3d Globe partners aan het woord.  Interviews door: Maud Titarsolej.

Ground3d Globe’s partner
Landré is een verkoop- en servicegerichte organisatie gespecialiseerd in productietechnologieën voor de maakindustrie. Met een jarenlange kennis en ervaring op het gebied van verspaning, plaatbewerking, kunststofverwerking en rapid manufacturing biedt Landré een solide basis om een hoge productkwaliteit en continuïteit van productie mogelijk te maken. Ground3d heeft dit interview gehouden met de directeur van Landré, Jan Floor van Egmond.

Hoe is Landré terecht gekomen in de 3D-printindustrie?
Het 3D-printen maakt innovatie en customizing mogelijk en daardoor merkten we op dat het een interessante techniek is. Toen we zagen dat het 3D-printen een interessante techniek is, zijn wij een marktonderzoek gaan uitvoeren. We hebben toen gekeken welke technieken er allemaal zijn en wat voor leveranciers daarbij komen kijken. Daarnaast hebben we gekeken welke technieken aan zouden sluiten bij de klanten van Landré. Vanuit deze resultaten zijn we afspraken en dealerschappen aangegaan.

Hoe komt Landré aan opdrachten?
Onze eerste verkoop hebben we binnengehaald binnen onze klantenkring. Er kwamen vooral bedrijven bij ons aankloppen die toe waren aan vernieuwing. Er was ook sprake van verschuiving van klanten. Philips was bijvoorbeeld een grote klant van ons, maar die verplaatste zich toen naar de lage loonlanden. Nu is Philips weer een klant van ons geworden omdat ze bij ons nieuwe printers hebben gekocht voor productontwikkeling.

Wat is de leukste opdracht die Landré ooit heeft gehad?
Oeh! Dat vind ik lastig om te antwoorden, want iedere klant heeft zo zijn eigen originele idee. We hebben zoveel verschillende kopers gehad en dat maakt ons werk ook echt leuk en divers. Misschien moet de leukste koper nog wel komen. Er zijn nog regelmatig kopers die op de filosofische tour zitten en die denken dat ze alles kunnen maken in een hele korte tijd. Dit is wel een mooie gedachtegang, maar het kan niet en ik denk dat dit nog lang gaat duren voordat het wel kan.

Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen wat betreft Landré?
Onze nieuwste ontwikkeling is de uitbreiding van het pakket op het gebied van 3D-printen. We hebben steeds meer nieuwe soorten machines en veel vernieuwing in businessmodellen.

Over 5 jaar bestaat Landré nog, omdat…
… wij al 152 jaar bestaan en altijd goed zijn geweest en nog steeds zijn in het aanpassen aan de vraag van klanten. We kijken naar welke producten bij deze tijd passen en daardoor zijn we de trendsetters die nieuwe technieken in de markt brengen.

Over 5 jaar bestaat Landré niet meer, omdat…
… de 3D-printmarkt bijvoorbeeld geen behoefte meer heeft aan 3D-printers. Deze kans acht ik trouwens heel erg klein.

Waar is Landré het trotst op?
We zijn het trotst op dat we, in de tijd dat we bestaan, voor blijven lopen op anderen en een goeie naamsbekendheid hebben opgebouwd.

Loopt Landré ergens tegenaan?
We lopen altijd nog wel tegen dingen aan. We moeten continu blijven nadenken over wat waardevol is voor de klant. Dan kan het zijn dat we iets moeten toevoegen en of aan moeten passen aan onze diensten.

Bekijk het profiel van Landré op Ground3d Globe.