minifyme_foto01

The Scan – MinifyMe

In de wekelijkse rubriek ‘The Scan’ komen onze Ground3d Globe partners aan het woord.  Interview door: Maud Titarsolej.

Ground3d Globe’s partner
“Minify Me maakt met hun futuristische installatie mini-versies van mensen. Hoewel er inmiddels heel wat bedrijven zijn die zich bezig houden met het scannen en printen van mensen, biedt Minify Me de klant een unieke ervaring om nooit meer te vergeten. De scanner-installatie lijkt regelrecht uit een sci-fi film geplukt. Behalve het scannen zelf, is ook het tastbare resultaat zeer origineel. Minify Me geeft je namelijk een kaartje mee, waarop je jezelf in 3D terug kan zien met behulp van je telefoon. Natuurlijk is het ook leuk om een 3D-geprinte versie van jezelf te hebben. Maar het kaartje is zo magisch, dat je deze het liefst altijd bij je hebt om aan vrienden, familie en collega’s te laten zien. Ground3d sprak met Frank van Schadewijk, co-founder van het creatieve bedrijf.”

Hoe is Minify Me terecht gekomen in de 3D-printindustrie?
“Minify Me is ongeveer een jaar oud, maar Maarten de Coninck en ik zijn al twee jaar bezig om samen dingen te doen binnen de 3D-branche. We geven onder andere workshops met 3D-modelleren en 3D-printen. Ik ben zelf architect en tijdens mijn opleiding ben ik altijd al bezig geweest met 3D-vormgeving en 3D-modelleren. Ik maak ook graag visualisaties voor architectenbureaus en projectontwikkelaars. Dit was een logische link met 3D-printen. Het genereren van content is het belangrijkste voor het printen. Ook Maarten had al langer een fascinatie voor het 3D-printen. Toen we met elkaar in contact kwamen, zijn we tot het idee gekomen om hier samen wat mee te gaan doen. Samen zijn we toen cursussen gaan geven. Minify Me is ontstaan door onze fascinatie voor de 3D-printtechniek. Dit is begonnen als pop-upstore. Hierop kwamen veel positieve reacties, vervolgens zijn we hiermee verder gegaan.”

Hoe komt Minify Me aan opdrachten?
“De opdrachten komen grotendeels  binnen door positieve mond-tot-mond communicatie. Mensen die bij ons komen vertellen het verder aan hun vrienden- en kennissenkring. Ook via ons eigen netwerk krijgen we vele opdrachten binnen. De 3D-scanner is ook gaan rond reizen, we merken dat bedrijven sindsdien ook steeds meer geïnteresseerd zijn in Minify Me. Bedrijven willen vaak personeel inscannen of de scanner plaatsen op een evenement.”

Wat is de leukste opdracht die Minify Me ooit heeft gehad?
“Het hoogtepunt van Minify Me is denk ik het evenement op Rotterdam Centraal, waar we twee weken hebben gestaan. Pop-up store Eco-marathon wilde het 3D-printen overbrengen aan de reizigers. Aboutaleb heeft bijvoorbeeld in de scanner gestaan, super gaaf! Het was een unieke locatie om te staan met een 3D-printer en er kwamen allerlei verschillende mensen op af die kennis wilden maken met de 3D-printer. Veel mensen die het voor het eerst meemaakten vonden het geweldig om te zien hoe het 3D-printen nou precies in zijn werk ging. De reacties die we kregen waren geweldig, mooi om te zien hoe mensen reageren op het zien van zichzelf in 3D.”

Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen wat betreft Minify Me?
“De nieuwste ontwikkeling binnen Minify Me is dat we continu aan het kijken zijn wat we nog meer met het scannen kunnen doen. We kijken naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de 3D-branche. Er zijn zoveel mogelijkheden hierin. Deze proberen wij toegankelijk te maken voor iedereen die hierin geïnteresseerd is.”

 Over 5 jaar bestaat Minify Me nog, omdat…
“…wij mee blijven stromen met de techniek. We spelen in op de nieuwe ontwikkelingen, we proberen nieuwe toepassingen te bedenken. Dit wordt in de toekomst misschien iets anders dan 3D-scannen.”

Over 5 jaar bestaat Minify Me niet meer, omdat…
“…de techniek zich dan zo heeft ontwikkeld dat het 3D-scannen door iedereen zelf gedaan kan worden. Als wij niet meegaan met de tijd, dan houdt het op. We moeten dus voorop blijven lopen.”

Waar is Minify Me het meest trotst op?
“We zijn het trotst op de hele beleving die we mensen geven met het 3D-scannen en -printen en de positieve reacties die we daarop krijgen.”

Loopt Minify Me ergens tegenaan?
“We hebben behoefte aan mensen die kunnen programmeren (hardware, app development etc.). We zijn op zoek naar samenwerkingen. Echter is dit moeilijk omdat we ons in een nieuw werkveld bevinden.  Dit is voor ons wel een struikelpunt.”

Waar wil Minify Me in investeren?
“Minify Me wil blijven investeren in nieuwe toepassingen. Toepassingen die niet alleen met 3D-scannen te maken hebben, maar wel kunnen aansluiten op het 3D-printen. Daarnaast zouden we graag wat mobieler willen worden om sneller van de ene locatie naar de andere locatie te kunnen gaan. Op deze manier kunnen we efficiënter te werk gaan en hebben we meer tijd.”

Bekijk het profiel van MinifyMe op Ground3d Globe.