Uitgelicht2

The Scan – Schouten Group – Blueshape 3D

In de wekelijkse rubriek ‘ The Scan’ komen onze Ground3d Globe partners aan het woord. Interview door: Maud Zegger

Ground3d Globe’s partner Schouten Group is een bedrijf dat zich al sinds 1937 heeft gespecialiseerd in vorm materialen, systemen en technieken. Zij leveren systemen en materialen aan verschillende sectoren zoals dental, medical & healtcare en de industrie in de BeNeLux en daarbuiten. De Schouten Group is onderverdeeld in 3 divisies; Schouten Dental biedt binnen dental en medical een totale oplossing van vorm materialen en systemen, Schouten SynTec heeft een portfolio aan producten voor medical, healthcare en industrie en Blueshape 3D is ingericht als Full Service 3D specialist met als focus de verkoop van en service voor 3D-scan apparatuur en 3D-printer systemen voor professionele markten. Ground3d sprak met Aernoud van de Erve, Commercieel Manager bij Schouten Group.

Hoe bent u terecht gekomen in de 3D-printindustrie?
“Voor onze klanten volgen wij alle innovaties op de voet. Zo zijn wij al meer dan 10 jaar geleden ingestapt in de volledige digitalisering van de workflow binnen de dentale sector. De vervaardiging van kronen, bruggen en implantaten gebeurt al meer dan 100 jaar op een conventionele manier. Dit verandert naar een digitale workflow. Deze nauwkeurigheid van werken kopiëren wij als het ware door naar al onze markten. Hierdoor hebben wij nu een volledig programma van een volledig werkproces voor een brede markt.”

Hoe weten belanghebbende van uw bestaan af?
“De eerste dental systemen hebben we geleverd aan bestaande relaties die al bijna 80 jaar vertrouwen in ons hebben. Naast deze klanten adviseren we nieuwe relaties met producten die aansluiten op hun behoefte.”

Wat is de leukste opdracht die u ooit heeft gehad?
“Wij hebben tal van leuke en mooie opdrachten gehad, maar toch raakt het ons altijd om oplossingen te bieden binnen de medische branche. Wij dragen graag zoveel mogelijk een steentje bij aan de specialisten die patiënten helpen bij hun ziekte of beperking. Als dit helpt aan een comfortabeler leven van patiënten, zijn wij dankbaar en werken wij hieraan met een lach. Dat is waar wij het voor doen!”

Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen rondom Schouten Group?
“Wij innoveren voor en met onze relaties en dat blijven wij doen. Hieruit vloeien mooie en leuke dingen voort. Zo werken wij aan de nieuwste technieken en materialen van hoogwaardige kwaliteiten om steeds gerichtere oplossingen te bieden voor diverse toepassingen. Houdt ons in de gaten kan ik alleen maar zeggen!”

Waarom zou Schouten Group over vijf jaar niet meer bestaan?
“Geen idee. Momenteel staan er nog genoeg mooie ideeën in de kast en bewegen wij al geruime tijd mee met onze relaties. Dit houdt niet zomaar op.”

Waarom zou het bedrijf over vijf jaar nog wel bestaan?
“Omdat wij deze innovatieve technologieën niet willen missen en onze ideeën aan onze klanten willen laten zien en zodoende interessante oplossingen bieden. Wij vinden innovatie met passie en plezier een sleutel tot succes!”

Loopt Schouten Group nog ergens tegenaan?
“Altijd, en dat maakt het interessant en uitdagend. Hierdoor verruimen wij onze kennis.”

Waar bent u het meest trots op?
“Op onze klanten, wat zij maken met onze producten en systemen! We zien ze elke dag weer met passie aan de slag gaan voor hun bedrijf of instelling. Zo hebben wij een behoorlijke expertise opgebouwd met internationale allure en daar zijn we ook trots op.”

Waar zal Schouten Group in willen  investeren?
“Naast het innoveren blijven wij scherp op service en klanttevredenheid. Dit is en blijft het speerpunt binnen onze organisatie.”

Bekijk het profiel van Schouten Group – Blueshape 3D op Ground3d Globe.