kermis

The Scan – Trideus

In de wekelijkse rubriek ‘ The Scan’ komen onze Ground Globe partners aan het woord. Interview door: Maud Zegger

Ground3d Globe’s partner
Trideus is een 3D printing webshop met A-merk producten voor zowel bedrijven als particulieren. Klanten kunnen op afspraak de verschillende apparaten in de showroom beleven. Op deze manier wil Trideus ervoor zorgen dat elke klant naar huis gaat met de, voor diegene, meest geschikte 3D-printer. Dit wil Trideus bereiken door de klant goed te begeleiden in het koopproces. Zonder een ‘echte’ winkel te hebben, kan Trideus de klant dus een persoonlijke behandeling bieden.  Daarnaast is Trideus verantwoordelijk voor de distributie van de grootste 3D merken binnen Nederland en België. Ground3d sprak met de oprichter van Trideus, Jesse Buteneers.

Hoe zit Trideus in elkaar?
“Ik heb het bedrijf opgezet en ben nu de bedrijfsleider. Trideus is geopend in januari 2014. Vandaag de dag zijn er vier medewerkers; 1 technical manager, 1 manager PR/marketing en een sales manager. Als laatst hebben we parttime een administratief medewerker in dienst. Met ons kantoor zijn we gevestigd in België, daarnaast hebben we hier ook een opslagruimte en een showroom.”

Hoe bent u terecht gekomen in de 3D-printindustrie?
“Ik werkte oorspronkelijk in het familiebedrijf van mijn ouders. Mijn ouders hadden een huisdieren hotel en een huisdieren crematorium. Ik heb destijds het crematorium helemaal uitgebouwd en daar is eigenlijk de uitdaging van ondernemen ontstaan. Vanaf dat moment ben ik op zoek gegaan naar een sector waarin ik een beetje pionierswerk kon gaan verrichten. Toen ben ik in de 3D business terecht gekomen, mede dankzij mijn technische achtergrond en liefde voor techniek en innovatie. Ik heb de knoop doorgehakt en besloten mijn eigen business te starten. Ik ben een echte uitdaging aangegaan”

Hoe weten de belanghebbenden af van het bestaan van Trideus?
“In het begin was het voornamelijk marketing via Google Adwords. Op deze manier hebben we voornamelijk naamsbekendheid onder de doelgroep weten te genereren. Daarnaast nemen we deel aan een tiental beurzen per jaar, in heel Europa. Dit is om mensen kennis te laten maken met Trideus en hen te laten zien wat wij doen”

Wat is de leukste opdracht die Trideus ooit heeft gedaan?
“Een van de leukste opdrachten die wij ooit hebben gedaan heeft kort geleden plaatsgevonden. Deze opdracht was in samenwerking met het Louvre Museum in Parijs en het Museum van de Schone Kunsten in Brussel, voor de expositie 2050. Hier hebben wij aan bijgedragen door middel van het 3D-printen en 3D-scannen van een Venus beeldje. Allereerst hebben we het 35.000 jaren oude beeld ingescand en vervolgens geprint met een full colour 3D-printer. De expositie is vanaf september 2015 te zien.”

Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen rondom Trideus?
“We zijn ons meer aan het specialiseren op de distributie. Hierbij gaat het om het bevoorraden van onze eindklanten. Een goed voorbeeld hiervan is de distributie van Ultimaker. Veel ondernemers kwamen steeds vaker met de vraag of ze bij ons allerlei verschillende printers konden kopen. Van hieruit is onze interesse ontstaan om ons hier meer op te gaan focussen. We zijn nu voor vele grote merken het aanspreekpunt en we worden steeds meer gezien als premium reseller. Dit is wel een hele grote en belangrijke ontwikkeling van Trideus”

Waarom zou Trideus over vijf jaar niet meer bestaan?
“De technologie is zo snel aan het evolueren, dat het soms moeilijk is om deze snelheid bij te houden. Eén verkeerde aankoop of beslissing kan grote gevolgen hebben voor het bedrijf. Het is belangrijk om altijd alles in de juiste hoeveelheden op voorraad te hebben om zo op een goede manier te kunnen inspelen op de vragen en behoeften vanuit de markt. Daarnaast willen wij altijd een goede service aanbieden, dus het is belangrijk om hierin te blijven investeren. En het belangrijkste is dus eigenlijk om te kunnen voorspellen welke richting de ontwikkelingen en trends de komende jaren op gaan, om hier vervolgens op te kunnen inspelen. “

Waarom zou Trideus over vijf jaar nog wel bestaan?
“Omdat de 3D-printers vandaag de dag steeds meer algemeen bekend worden. De apparaten worden steeds gebruiksvriendelijker en toegankelijker waardoor het een grotere rol inneemt in het dagelijks leven van vele mensen. De communicatie rondom 3D-printers zal goed blijven en zo ook de kwaliteit om op deze manier de partners tevreden te houden en bekend te laten zijn met alles.”

Loopt Trideus nog ergens tegenaan?
“Er zijn wel wat dingen waar wij zo nu en dan tegenaan lopen. Een goed voorbeeld hiervan is het maken van inschattingen in de markt. Een vraag die we ons dagelijks stellen is: Wat gebeurt er morgen? Dit is een essentiële vraag die veel invloed heeft op ons dagelijkse handelen. Zoals al eerder aangegeven kan een verkeerde beslissing of aankoop van enorme invloed zijn op het voortbestaan van het bedrijf.

Waar is Trideus u het meest trots op?
“We zijn heel trots op de plek waar we nu staan met Trideus. We hebben in de korte tijd dat we bestaan heel veel bereikt en daar zijn we dan ook heel trots op. De nieuwe focus op markt van de distributie vinden wij erg spannend en leuk. Ons harde werken hiervoor wordt beloond door het grote vertrouwen van de bedrijven in ons.”

Waar zal Trideus in willen blijven investeren?
We willen blijven investeren in service, kennis en advies. We stellen het zeer op prijs als alle partners tevreden zijn, daarom is het belangrijk om een goeie service te blijven verlenen. We willen blijven investeren in onze kennis om zo op de hoogte te kunnen zijn van alle ontwikkelingen en trends in de markt. Op deze manier is het mogelijk om onze klanten en potentiële  klanten te kunnen adviseren.”

Bekijk het profiel van Trideus op Ground3d Globe.