luchtfoto-prototyping-2015-a_4-11-2015_10_26_03

Tweede editie PROTOTYPING in Kortrijk Xpo

Op 9 & 10 november 2016 zal de tweede editie plaatsvinden van PROTOTYPING in Kortrijk Xpo (België). Dit innovatieve beursconcept is het resultaat van een samenwerking tussen Kortrijk Xpo en Howest – Industrial Design Center.

Uniek beursconcept met nadruk op het volledige productontwikkelingstraject
PROTOTYPING richt zich naar al wie actief is op vlak van productontwikkeling, prototyping en productie in kleine volumes. Iedereen binnen de prototyping waardeketen, vanaf het idee tot de productie in kleine volumes, komt hierbij aan bod. De beurs onderscheidt zich hiermee van andere vakbeurzen die vaak vooral op technologie gericht zijn. PROTOTYPING besteedt ook aandacht aan inspirerende case study seminars en live demo’s. Daarnaast biedt ‘The Square’ een verrassende kijk op toekomstige innovaties.

Er is aandacht voor uiteenlopende onderwerpen als additive manufacturing, CNC-bewerking, virtuele technologie, engineering, visualisatie, low volume manufacturing, materialen, trendwachting & creativity tools, workshop facilities, elektronica, en patenten. Daarbij hebben we ons laten vertellen dat de beurs met een sfeervolle setting en zeer gewaardeerde gratis catering extra leuk is om te bezoeken.

Bezoek onze partners tijdens de beurs
Uiteraard zullen onze partners niet ontbreken op deze beurs. Maak kennis met Landré (standnummer 5100) en Trideus, die tevens onze partner Ultimaker representeert (standnummer  585/586/587/588)

Innovatie stimuleren met een blik op productontwikkeling van de (verre) toekomst
“The Square” wordt de eyecatcher op PROTOTYPING 2016. Achter de schermen van deze tempelachtige constructie centraal op de beursvloer wordt de focus gelegd op productontwikkeling en prototyping van de toekomst. De beursbezoeker ontdekt de prototyping van morgen, gepresenteerd door geselecteerde universiteiten, onderzoekscentra en bedrijven. The Square wordt een inspirerende ontmoetingsplaats waar u ter plaatse ideeën en kennis kunt uitwisselen met de bedenkers van de prototypes. Verder kan de bezoeker terecht in ‘the Factory’ om via live demo’s te ontdekken hoe ideeën tastbaar worden gemaakt (oa. clay modeling, hout draaien, CAD modeling, lasercutting). Via de case study seminars krijgen bezoekers een inspirerende blik in de R&D keuken van heel wat bekende bedrijven

Registreer gratis voor deze beurs!
Tijdens PROTOTYPING 2016 ontmoet u collega’s, deelt u ervaringen uit en wisselt u ideeën uit omtrent de laatste nieuwe technologieën. Registreer u vooraf op www.prototypingxpo.com. Uw bezoekersbadge zal u toegang verlenen tot alle onderdelen van het event en de free catering. De vakbeurs is een samenwerking van Kortrijk Xpo met Howest – Industrial Design Center. Het kan daarbij rekenen op de steun van sterke structurele partners zoals Roland DG, Adopt-ID, Pili Pili, Materialise, Quicksand, Axson technologies en UGent Campus Kortrijk.

Praktische info
PROTOTYPING: 9 & 10 november 2016, KORTRIJK XPO
Tools, Software & services for your design process.
From idea to product concept.

Woensdag 9 november 2016 13:00 – 20:00
Donderdag 10 november 2016 10:00 – 18:00

Kortrijk Xpo – hal 5

Gratis toegang mits online voorregistratie op www.prototypingxpo.com