e-nable

Ultimaker en e-NABLE bundelen hun krachten

Ultimaker en e-NABLE  slaan de handen ineen; Ultimaker en haar open-source platform ‘YouMagine’, gaan namelijk de e-NABLE community ondersteunen met het creëren van handprotheses.

De e-NABLE gemeenschap is een wereldwijde groep vrijwilligers die zich bezig houdt met het beschikbaar maken van gratis handprotheses voor kinderen. De groep vrijwilligers bestaat uit onder andere uit kunstenaars, ingenieurs, 3D-print freaks, docenten en ouders. Deze groep wil graag een verschil maken en mensen in nood een handje helpen. Met de hulp van 3D-printen ontvangen kinderen van over de hele wereld prothetische handen en vingers van e-NABLE.

Ultimaker draagt haar steentje bij door het verstrekken van Ultimaker 3D-printers. Op deze manier kan de e-NABLE prototypes maken, wat een grote voorsprong geeft in het optimaliseren van de protheses. Open-source platform YouMagine helpt met het ontwikkelen van software waarmee, zonder kennis van CAD-modeling, protheses gemaakt kunnen worden. Met de zogehete ‘Hand-o-Matic’ software moet het mogelijk zijn om door slechts enkele gegevens in te voeren (grootte van pols etc.) een digitaal bestand te generen.

Zo blijkt maar weer dat 3D-printen levens kan veranderen. De normaal prijzige, benodigde protheses kunnen op deze manier gratis worden aangeboden.  Daarnaast is er alles mogelijk op het gebied van design. Een leuk bedrukte, 3D-geprinte handprothese kan veel verschil maken.