manchetknopen

Unieke Amsterdamse manchetknopen op de Ground3d expo

Trots kunnen wij melden dat wij de volgende 3D objecten kunnen toevoegen aan de Ground3d Expo ‘XYZ’ !

Geïnspireerd door de diversiteit en schoonheid van de beroemde grachtpanden van Amsterdam heeft Chocolate and Foam de eerste serie van de Amsterdamse grachten manchetknopen “ Canal Cufflinks “ uitgebracht. Met behulp van 3D technologie zijn deze puur zilveren manchetknopen gebaseerd op de Amsterdamse Herengracht nr. 1  t/m nr. 77.

“Met het verkennen van de grachten van Amsterdam, werd ik geïnspireerd door de prachtige gevels van de huizen in de stad. Zonder een duidelijk begin of eind vertelt elke gracht zijn eigen ‘verhaal’ van een rij karakteristieke  gevels. Het lijkt een eindloze cirkel. De visuele samenspel van vele ramen, deuren en andere details transformeert een reeks van huizen in een unieke entiteit”  zegt Seroj de Graaf.

Vanuit het archief van de stad Amsterdam heeft Seroj de Graaf ( oprichter van Chocolate and Foam) de tekeningen van de grachtpanden weten te bemachtigen. Deze heeft hij kunnen omzetten tot een digitaal model van de Herengracht nr. 1 t/m nr. 77.  Seroj de Graaf zette zijn zinnen op een zeer kwalitatief eind product. Manchetknopen waren een voor de hand liggende keuze toen de Graaf merkte hoeveel mannen nog steeds toegewijd zijn in het dragen en verzamelen van de klassieke juwelen.

De 3D printer was vervolgens in staat om het digitale model om te zetten in een zeer gedetailleerd wassen model waarin het zilver gegoten word. De manchetknopen worden dan verfijnd en afgewerkt met de hand volgens de hoogste standaard. Het proces is een harmonieuze mix van technologie en vakmanschap.

Met de huizen gebouwd in een cirkel heeft het juweel een nauwkeurig facetten oppervlak dat op een speelse manier het licht vangt. De Herengracht huizen aan de rand van het juweel zijn op een ingewikkelde manier gesneden en trekken daarmee meteen de aandacht. Met een charmante en respectvolle knipoog wordt het Amsterdamse erfgoed vertoont.

Vanaf vandaag kun je deze bijzondere creatie aanschouwen en kopen bij de Ground3d Expo ‘XYZ’ in Amsterdam !

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *