Van Gogh

Van Gogh Museum verkoopt 3D-geprinte versies van beroemde kunstwerken

Heb je altijd al een schilderij van Van Gogh willen hebben? De 3D-printtechnologie maakt het natuurlijk mogelijk om exacte kopieën te maken van bijvoorbeeld de schilderijen van Van Gogh. Het van Gogh museum gaat, als eerste museum in Nederland, 3D-geprinte versies van beroemde kunstwerken te gaan verkopen. Gister werden de kopieën van Van Gogh gepresenteerd en zijn te koop voor €25000 per stuk.

Verschillende werken zijn elk 260 keer geprint; De Oogst, Boulevard de Clichy, De Zonnebloemen, Amandelbloesem en Korenveld onder onweerslucht. Deze schilderijen zijn niet te koop, maar nu is het dus mogelijk om een niet van echt te onderscheiden exemplaar te bemachtigen. Op elk geprinte exemplaar is de geschiedenis van het origineel te vinden.

Milou Halbesma van het Van Gogh Museum vertelt dat de 3D-geprinte versies in kisten op Schiphol zullen aankomen. Er is geen sprake van extra beveiliging. ‘’We gaan niet doen alsof het echte Van Goghs zijn, want dat zijn het niet. Maar ze zijn wel van heel hoge kwaliteit, het is een exclusief product,’’ aldus Halbesma.

Lees ook een andere blog over het 3D-printen van kunstwerken.

 

(Bron: AD)