Unlocked

Vanaf 28/05/2013 een nieuwe 3D Hubs stad: Antwerpen

Antwerpen, vanaf morgen de tweede stad in de wereld waar 3D Hubs gelanceerd wordt. Het grootste 3D netwerk in België. Belgen kunnen dan kennis maken met 3D printen zoals het hier in Amsterdam al enige tijd bezig is. Met vijftien geregistreerde 3D printers kan men voortaan zijn STL-bestand uploaden en laten uitprinten door de dichtstbijzijnde bezitters van deze printers.

De meeste geregistreerde 3D-printers zijn te vinden in Antwerpen zelf maar ook inwoners van Westerlo, Tremelo en Geel kunnen straks op fietsafstand iets laten printen.  De kosten voor een 3D-print wordt door elke “hub” zelf bepaald. Ligt er natuurlijk ook aan wat de formaat van je print is. Standaard opstartkosten bedragen gemiddeld €7,50 en vervolgens betaal je  0,40/cm3. Van dat totaalbedrag gaat dan vijftien procent commissie naar 3D Hubs. Zo heb je het voorwerp binnen 1 a 2 dagen in huis (misschien nog wel eerder als jou buurman/ buurvrouw om de hoek zich heeft aangemeld) .

3D Hubs opent met Antwerpen zijn tweede grote stad maar er staan inmiddels nog vele Europese steden te wachten om van start te gaan. Zodra er genoeg aanmeldingen zijn van 3D-printerbezitters zal er in de desbetreffende stad een Hub geopend worden. “Ons ultieme doel is om productie weer naar Europa te halen” zegt co-founder Bram de Zwart van 3D Hubs. “We willen zo een einde maken aan de verspilling die massaproductie met zich meebrengt, zoals schepen die de halve wereld over varen en loodsen vol met onverkochte goederen. 3D-printers gaan dit volgens ons mogelijk maken”.  Local & Social 3D-printing noemen ze het bij 3D Hubs. Een manier om op een lokale niveau elkaar te helpen en sociaal met elkaar om te gaan. Een idee waar wij als mens meer aandacht aan moeten besteden.

Heb je een 3D-printer en staat deze meestal niets te doen? Meld je dan aan. Je hoeft geen professional te zijn om een 3D printer aan te schaffen en ermee aan de slag te kunnen. Een goede dosis enthousiasme in deze 3D revolutie is genoeg. Geen printer ? Vele steden zullen gaan volgen dus hou het in de gaten voor jou stad. Zo print jij straks jou 3D-ontwerpen bij jou ” buren”.

Nog steeds niet enthousiast genoeg ?

Je kunt het morgen ook gewoon meemaken in Antwerpen. Morgenmiddag vanaf vijf uur gaat het van start en het duurt tot half 8. Er zullen 3D-printers, een 3D scanner van 4D-dynamics om een digitaal model van jou hoofd te maken en een 3D-cake aanwezig zijn. Jammieee….

Meld je aan !

Bron: De Tijd

Photo: 3D Hubs Facebook

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *