American Pearl

Verkoopcijfers juwelier verdubbelt dankzij 3D-printen!

Een Amerikaanse juwelier, American Pearl, heeft haar verkoopcijfers verdubbeld. Dankzij 3D-printen!

De juwelier biedt consumenten de mogelijkheid om sieraden volledig te customizen. Zo kunnen zij het design, stenen, metaalkleuren en meer zelf kiezen. Het blijkt dat veel klanten graag de producten naar eigen smaak willen aanpassen en dit komt nu naar voren sinds American Pearl deze optie aanbiedt. American Pearl wil de kracht van creatie in de handen van hun klanten leggen.

Als klant kun je online een 3D-afbeelding zien van de sieraden en verschillende dingen aanpassen. Zelfs de grootte van de stenen kan bepaald worden door de klant. Als de bestelling geplaatst is, gebruikt de juwelier een Solidscape T76 3D-printer om een mal te printen, dat vervolgens goud gegoten wordt. Dit gaat veel sneller dan de traditionele manier. Dit duurt normaal twee weken omdat het met de hand gedaan wordt. Nu kan dit slechts in één dag! Hiermee dalen de kosten en de tijd van dit proces met 90 procent.

Volgend jaar wil American Pearl een Direct Metal Laser Sintering machine aanschaffen. Deze printer gebruikt een hoge kracht laser om metaalpoeder samen te smelten tot een massa dat het gewenste 3D-object is. Hiermee kan de juwelier meer ingewikkelde creaties vervaardigen.