spider-dress-1

Wearable Tech: Spider Dress beschermt drager

“Fashiontech” designer Anouk Wipprecht staat bekend om haar ontwerpen waarbij zij technologie draagbaar maakt. Haar laatste creatie, de Spider Dress 2.0 bevat een Intel Edison chip, die signalen kan aflezen om vervolgens de persoonlijke ruimte van de drager te verdedigen. Met de software van Materialise, een gerenommeerd 3D-print bedrijf in België, maakte ze haar digitale ontwerp die vervolgens 3D-geprint is. 

De Spider Dress is geïnspireerd op de territoriale instincten van een spin. De robotische armen reageren op beweging en ademnhaling. Wanneer de ademhaling van de drager zwaarder begint te worden, wordt dit gedetecteerd door de sensoren die aflezen dat ze zich bedreigd voelt. De armen steken vervolgens uit om haar te verdedigen.  Dit gebeurt ook wanneer iemand snel en onverwachts te dichtbij de drager komt.

Voor dit ontwerp werkte Anouk samen met Philip H. Wilck. De Spider Dress is 3D-geprint met de SLS (Selective Laser Sintering)-methode, waarbij nylonpoeder laag voor laag wordt verhard door middel van een laser.

Het is niet de eerste keer dat Anouk samenwerkte met Materialise voor  haar bijzondere creaties. Zo maakte zij eerder de Synapse Dress, de Smoke Dress en de jurken voor Cirque Du Soleil’s LIGHT Nightclub in Las Vegas.

Alweer een ontwerpster van eigen bodem om trots op te zijn!

 

Via: Materialise