Will.i.am 3D Systems

Will.i.am en 3D Systems bundelen hun krachten!

Will.i.am is een Amerikaanse rapper, zanger, DJ, muziekproducent en acteur. De meeste mensen kennen deze veelzijdige artiest doordat hij onderdeel is van de band, The Black Eyed Peas. Dat Will.i.am kansen ziet in de 3D-printtechnologie, is niks nieuws. In de clip van zijn nummer ‘Scream & Shout’ uit 2012 in samenwerking met Britney Spears, is te zien hoe het hoofd van Will.i.am 3D-geprint wordt.

Will.i.am is onlangs een samenwerking aangegaan met 3D Systems. In een persconferentie werd afgelopen week aangekondigd dat Will.i.am zich bij 3D Systems voegt als ‘Chief Creative Officer’. Dit initiatief heeft als doel 3D-printen bij het grote publiek bekend te maken, door middel van samenwerken met creatieve partners, innovatieve campagnes opzetten en op projecten op het gebied van educatie. Inspireren, creëren  en aandrijven zijn taken van Will.i.am binnen dit project.

Ook ziet de allround-artiest kansen om bij concerten te experimenteren met de merchandise die daar wordt verkocht. Volgens Will.i.am zijn de traditionele koopwaar aan verandering toe. Zo zouden er 3D-geprinte poppetjes van de artiest ter plekken kunnen worden geprint, door bijvoorbeeld een moment uit de show als voorbeeld te gebruiken.

‘’Als artiest moet je het verlangen hebben te innoveren, nieuwe manieren exploreren om dingen te doen en om dromen tot werkelijkheid te maken’’, aldus Will.i.am. En welke technologie past nou beter bij deze visie dan 3D-printen?

In onderstaand filmpje vertelt Will.i.am zijn visie, op het gebied van 3D-printen.