Ekocycle Cube

Will.i.am maakt recyclen cool met de Ekocycle Cube

Het recyclen van plastic afval is tegenwoordig een hot topic en aangezien veel 3D-printers gebruik maken van kunststoffen, is het helemaal geen slecht idee om plastic afval om te zetten in bruikbaar materiaal waarmee je weer nieuwe producten kunt 3D-printen. Eerder deze maand berichtten we bijvoorbeeld over Plastic Bank, die printmateriaal maakt van afval uit de oceaan.

Ook Will.i.am (bekend van de band The Black Eyed Peas) gaat aan de slag met het recyclen van plastic met de Ekocycle Cube: een 3D-printer die deels gebruik maakt van gerecycled materiaal. De 3D-printer wordt gemaakt door de Amerikaanse 3D Systems, een van de grotere namen in 3D-print-land. Eerder dit jaar kondigde 3D Systems aan dat Will.i.am zich bij 3D Systems voegt als ‘Chief Creative Officer’. Coca-Cola is ook van de partij als partner van het project. Het bedrijf heeft eerder in samenwerking met Will.i.am het merk EKOCYCLE uitgebracht, waarmee zij verschillende recycling initiatieven ondersteunen.

Een cartridge van de Ekocycle Cube zal voor een kwart bestaan uit gerecycled materiaal, dat komt neer op ongeveer 3 flessen.

Will.i.am heeft 25 “muziek-, mode- en tech-gerelateerde” designs gemaakt die te maken zijn met de Ekocycle Cube. Via de Cubify smartphone app kunnen de designs geprint worden. Gebruikers kunnen printen met de kleuren rood, zwart, wit en “natuurlijk”.

Will.i.am is vastberaden om een hippe twist te geven aan recyclen: “We gaan het cool maken om te recyclen, en we gaan het ook cool maken om dingen te maken met gerecyclede materialen. Dit is het begin van een duurzamere 3D-geprinte levensstijl. Afval is alleen afval als je het weggooit.”

Binnen enkele maanden moet de Ekocycle te koop zijn voor 1,199 dollar (ca. 880 euro).

Bron: The Guardian