Dvysign Phi Collection

Wiskunde + design + 3D printen

Sinds kort staat de gehele PHI Collection van Dyvsign online en zijn de nieuwe sieraden inmiddels ook te vinden bij diverse retailers.

Uniek in deze nieuwe collectie, die gebaseerd is op de Gulden Snede en waarover u hieronder meer leest, is het gebruik van 3D-geprint keramiek. Dyvsign is wereldwijd het eerste sieradenlabel dat met dit materiaal werkt.

Wiskunde en kunst lijken vaak zo ver van elkaar te staan. Rationele getallen en formules versus betekenisvolle beelden, kleuren en concepten. Zou het botsen als je wiskunde en kunst met elkaar zou mengen? In het geval van de Gulden Snede niet, sterker nog: het wordt juist gebruikt als ideaal maatsysteem dat de grondslag van alle schoonheid lijkt te vormen.

Over de Gulden Snede en de PHI Collection
De Gulden Snede (aangeduid met de Griekse letter ϕ, phi) houdt in dat een lijnstuk in twee ongelijke delen gehakt wordt, waarbij het lange deel 1,618 maal groter is dan het korte deel en het totale lijnstuk 1,618 maal groter is dan het lange deel. Het gebruiken van deze richtlijn zou leiden tot een harmonieuze verhouding die esthetisch de voorkeur heeft.

Leonardo da Vinci, Piet Mondriaan, Georges Seurat en Botticelli, allen maakten in hun schilderijen gebruik van de Gulden Snede. Dyvsign verwerkt deze artistieke theorie in haar nieuwste collectie waarbij de Gulden Snede-verhouding in het sieraad aangeduid wordt door het kleinste deel te vergulden met bladgoud.

Voorbeeld: Wanneer je Botticelli’s De Geboorte van Venus in twee stukken verdeelt, ter hoogte van de bovenkant van de grote schelp, dan is het bovenste deel exact 1,618 maal groter dan het onderste deel. Tevens is de afstand tussen Venus’ navel en haar linker grote teen precies 1,618 maal groter dan de afstand tussen haar navel en haar kruin.

Gulden Snede LINES-ketting (Small)

 

Via: Dyvsign