schermafbeelding-2016-11-28-om-10-22-04

Zelf je fotocamera uitprinten, ground3d or not?

We hebben allemaal weleens een foto gemaakt, of dat nou met een digitale- of polaroidcamera was. Tegenwoordig gebruikt trouwens iedereen zijn smartphone om het reilen en zeilen van het dagelijkse leven vast te leggen. Maar een échte camera brengt toch een bepaalde beleving met zich mee. Laat staan een 3D geprinte camera! Je kunt een foto maken van een 3D printer, maar veel leuker is een fototoestel printen in 3D. Hoewel dat tweede haast onmogelijk lijkt heeft innovatieveling Amos Dudley het toch voor elkaar gekregen. Dankzij zijn eureka momentje kunnen degene met een 3D printer onder ons nu hun eigen fototoestel uitprinten.

Dudley heeft een 3D model van een klassiek fototoestel ontworpen waarbij alle onderdelen inclusief lens met een 3D printer zijn gemaakt. Vooral dat laatste bleek een grote uitdaging. Na het printen bleken er namelijk naden op de lens te zien, wat een mooie foto maken nou niet bepaald stimuleert. Urenlang heeft Dudley met zijn schuurmachine geprobeerd de lens perfect rond te maken, toen dat niet werkte maakte hij zelf een machine om de lens te polijsten. Met als resultaat een ontwerp dat overeenkwam op een fotografische lens uit 1885. Met alléén de juiste 3D printer ben je er dus nog niet.

Dus mocht je beschikken over de juiste 3D printer én tijd over hebben om je eigen polijstmachine te bouwen dan kan je het bestand om je eigen camera te printen vinden op Pinshape. Ondanks dat je tijd te over moet hebben om dit te realiseren, is het maken van je eigen camera wat mij betreft wel super ground3d!

De bestanden om je eigen camera te kunnen gaan printen in 3D vind je hier:

https://pinshape.com/items/25871-3d-printed-slo-printed-lens-camera