3D geprint Strandbeest van Theo Jansen

Theo Jansen bij XYZ 3D print expo in Amsterdam

Sinds 1990 is Theo Jansen bezig met het creëren van nieuwe vormen van leven.
Niet pollen of zaden, maar plastic gele buizen worden gebruikt als het basismateriaal van deze nieuwe levensvormen.

Theo maakt skeletten die in staat zijn om zelf te lopen op de wind, zodat te niet hoeven te eten. Na verloop van tijd zijn deze skeletten steeds beter in het overleven van de elementen, zoals storm en water en uiteindelijk wil hij dat deze dieren in kuddes op het strand hun eigen leven leiden.

Theo heeft ook vaak nagedacht over de reproductie van de Strandbeesten. In een ideale wereld zouden de beesten worden gevoed met buizen en zichzelf voortplanten, maar dit zou een evolutie van meer dan een miljoen jaar kunnen betekenen.
In de tussentijd echter, hebben de Strandbeesten mensen over de hele wereld gecharmeerd om ze te reproduceren! Door 3D printen kunnen Strandbeesten zich nu reproduceren door middel van hun digitale DNA.

3D printen is een manier om het Standbeest snel te laten evolueren. Samen met 2 designers heeft Theo verschillende 3D geprinte Beesten ontwikkeld die bij de mensen thuis kunnen overleven.

Beesten van Theo Jansen op de XYZ expositie van Ground3d:

Animaris Geneticus Parvus – 3D geprint polyamide

Bovendien wordt het nieuwste lid van de Strandbeesten familie gepresenteerd tijdens de Ground3d expo, we maken binnenkort bekend wanneer!