3D-geprint zout

3D-printen met zout

Ooit gedacht dat zout niet alleen maar goed is om je eten op smaak te brengen, maar misschien wel gebruikt kan worden om heuse bouwwerken mee te maken? Een pionerende groep architectecten, ontwerpers en wetenschappers van de firma Emerging Objects in Oakland, California, is in ieder geval hard op weg.

In samenwering met Mark Kelly, student Architectuur bij Berkeley, ontwikkelen ze een methode om architectonische constructies te 3D-printen uit zout. Het zout wordt direct vanuit de San Fransisco Bay gewonnen en is vele malen goedkoper dan het witte poedermateriaal wat normaal gesproken wordt gebruikt voor 3D-printen. Het team gebruikt een Zcorp 3D-printer en Luxology’s MODO 701 modeling software om de objecten uit zout te maken.

Emerging Objects maakt ook 3D-geprinte constructies uit een soort cement en is sinds kort ook bezig met het ontwikkelen van andere 3D-printmaterialen zoals hout. Zaagsel van esdoorn, grenen en pecan hout wordt gemixt met een eigen ontwikkelde bindmiddel dat reageert op water. Objecten worden laag voor laag opgebouwd waarna een fijne nevel van water het eindproduct sterker maakt.

Het doel is om op grote schaal 3D-geprinte objecten te maken met behulp van commercieel beschikbare 3D-printers. “We zijn nu bezig met het maken van een “zout-paviljoen”, een kamergroot object  bestaande uit 350 stukken”, aldus Ronald Rael, professor Architectuur en CEO van Emerging Objects.

Eerder zagen we andere initiatieven om 3D-geprinte bouwwerken te realiseren, onder andere van Universe Architects, DUS Architects, Enrico Dini en architecten Michael Hansmeyer en Benjam Dillenburger.

Wie zal de eerste zijn?

 

Bron: http://www.3dprinter-world.com/article/using-ocean-print-3d

 

 

 

.