Ground3d 3D-print hoofd Giel Beelen! (video)

Vanochtend was het dan eindelijk zo ver. Na weken van hard werken, geheimhouding en veel overleg is het 3D-geprinte hoofd van Giel Beelen een feit!

‘De veilingstukken kunnen niet gek genoeg zijn’’, zegt de organisatie van Serious Request, en daarom is Ground3d ingeschakeld om een uniek veilingitem te ontwikkelen. Samen met 3FM Serious Request zijn we gaan brainstormen wat nou echt een uniek object zou zijn voor Giel Beelen om deze week mee te nemen in het glazen huis. De uitkomst: Het hoofd van Giel Beelen als een spaarpot!

Tijdens de Serious Request Veiling, die vanaf morgen gehouden wordt, worden unieke producten en diensten aangeboden die niet in winkels te verkrijgen zijn. Dit jaar haalt Serious Request geld op voor het Rode Kruis en vraagt aandacht voor kinderen die sterven door diarree.

Vorige week zijn we direct begonnen met het uitvoeren van dit leuke plan dat we samen met de mensen van 3FM tot realiteit hebben kunnen maken.

 

Eerst is Giel 3D-ingescand door 4C en vervolgens hebben we het 3D bestand zo aangepast dat het ook daadwerkelijk als spaarpot kan worden gebruikt.  Vervolgens is het door de mensen bij 3D Worknet in 14 uur uitgeprint.

Het resultaat is een levensechte kloon van Giel in vorm van een spaarpot. En wat het leukste is; jij kunt erop gaan bieden voor het goede doel. De hoogste bieder wint dit werkelijk unieke object! En wat leuk is, je kunt ook nog eens gaan bieden op een kloon van jouw eigen hoofd of van een geliefde. Lees hierover meer op de site van 3FM

Deze ochtend was het “Spaarhoofd van Giel” al uitgebreid te bewonderen in de uitzending maar komende week zul je er nog veel meer van gaan zien en zal 3FM ook de video live zetten over het tot stand komen van dit beeld.

Wij vonden het als Ground3d team echt fantastisch om bij dit project betrokken te mogen zijn en willen alle betrokken partijen bedanken voor deze geweldige samenwerking! En nu maar hopen dat we veel geld binnen gaan halen voor Serious Request!

Bekijk hier meer foto`s en voorbeelden!

 

UPDATE: Het Spaarhoofd in de uitzending bij Pauw en Witteman!