Zelf 3D designs maken

Als je een eigen ontwerp wilt (laten) 3D-printen, zul je eerst een digitaal 3D-ontwerp moeten hebben. Als je zelf aan de slag wilt met 3D-modelleren kun je gratis gebruik maken van eenvoudige software die je op weg helpen.

Het bedrijf AutoDesk heeft bijvoorbeeld meerdere programma’s waarmee je aan de slag kan gaan, ook voor je iPad. Ben Heck heeft een handige tutorial video online gezet waarmee hij je stap voor stap door het programma 123D Design begeleidt.

Je kunt het ook heel erg simpel houden: met Doolde3D kan zelfs een kind een krabbeltje tot leven zien komen op de 3D-printer.

Met Doodle3D kunnen zelfs jonge kinderen ontwerpen maken die direct 3D geprint kunnen worden. Doodle3D kun je gebruiken op je tablet of telefoon en via het Doodle3D Wifi-kastje kun je je ontwerp draadloos naar je desktop 3D-printer sturen. Makkelijker en sneller kan niet!

Dit is TinkerCad, een simpel, online programma waarmee je kan leren tekenen in 3D.

123D Design van Autodesk is een nieuw programma die je ook als App kunt downloaden. Bekijk de video van Ben Heck voor een simpele tutorial om zelf designs te tekenen. Je kunt er ook je eigen auto, motor, huis en nog veel meer mee samenstellen.

Ook 123D Sculpt is een programma van Autodesk. Bewerk bestaande 3D ontwerpen makkelijk met je iPad.

Met het gratis programma Meshmixer kun je 3D-modellen combineren en aanpassen om zo tot unieke designs te komen.

Met Blender kun je werkelijk al je fantasieën tot leven wekken. Het gratis programma is echter niet de eenvoudigste om te leren en vereist vele uren oefening en geduld.

Andere manier om zelf aan de slag te gaan met 3D-printen:

Copy Paste

Download

Customize